1998

Jag var inbjuden till Kronprinsessans Victorias firande i juli 1998. Arrangören Kay Wieståhl frågade om jag kunde ta kontakt med mina gamla musikant kamrater i Ryssland. Han önskade symfoniorkestern med gäster. Wieståhl hade sett ett av de första trevande konsertförsöken några år tidigare.

Jag kontaktade S:t Petersburg Symphony och fick ihop ett större startfält med bl.a. Björn Skifs, Peter Harrysson och Jill Johnsson. Anders Berglund ledde orkestern. Vicky Von Der Lancken medproducent.

I och med denna konsert fick vi frågan om att göra några till när vi ända var i gång. Det blev Svaneholms Slott i Skåne. Kände slottsparet sedan tidigare och dom var välvilliga till konserter. Båstad Tennisstadion och Dalhalla fick jag tips om via en kamrat. Tyresö Slott bokade vi på för att vi gjort mindre konserter där tidigare. I Göteborg fick vi inte heta Rhapsody In Rock utan Summer Rhapsody. ”Det kunde skrämma bort folk med Rock”, enligt kommunen!!!!

10 spelningar på 7 dagar.

TV inspelning för svensk och amerikansk TV och sedan direkt in i studion. Blev Guld och Platina utmärkelse detta år för CD:n.